Autamme yrityksiä menestymään mentoroinnin ja tapahtuma-, tiedottamis- ja verkostoitumiskonsultointien ja valmennuksien kautta. 

 

 

Oppisopimusopiskelu – tuttua Sinulle?

Parhaillaan vietettävän oppisopimusviikon tarkoituksena on, että mahdollisimman moni kuulisi oppisopimusopiskelun sekä työelämässä oppimisen lukuisista mahdollisuuksista että toisi esiin ammatillista osaamistaan.

Kuten juuri ilmestyneessä kirjassani Miten innostua yrittäjyyteen kirjoitan löysin itse aikanaan, ensimmäistä kertaa hyvän ammattitutkinnon, josta sain paljon oppia markkinoinnin vastuutehtäviini, ja josta olen paljon hyötynyt myös yrittäjänä: Johtamisen Erikoisammattitutkinto JET, jonka suoritin Markkinointi-Instituutissa. Tutkinto on yhä edelleen hyvin suosittu yritysmaailmassa.

Yrittäjyyteni ensimmäisenä toimintavuotena aloin suorittaa Yrittäjän Ammattitutkintoa, josta sainkin runsaasti monipuolisia oppeja yrityksen pyörittämisen eri osa-alueille. Suomessa on ilmainen koulutusjärjestelmä, ja työn ohessa voi myös yrittäjänä opiskella vaikkapa yrittäjän erikoisammattitutkinnon. Monelle uudelle yrittäjälle esim. yrityksen kirjanpito, markkinointi, myynti, sosiaalisen median kanavat, strategiat ja tuotteistaminen tuntuvat haasteellisilta, joten yrittäjäkoulutuksiin kannattaa tosissaan hakeutua.   

Miksi ammattitutkinto kannattaisi jokaisen yrittäjäksi ryhtyvän tai jo yrittäjänä toimivankin harkita? Ammattitutkinnoilla tähdätään taitojen vahvistamiseen ja uusiin valmiuksiin niin oman organisaation kuin oman yrityksenkin johtamisessa omaa johtajuutta kehittämällä.  Suosittelen lämpimästi ainakin yhden ammattitutkinnon suorittamista jokaiselle yrittäjälle tai yritystoimintaa johtavalle jo varsin alkuvaiheessa yritystoimintaa.

Mielestäni parasta koulutuksessa ovat siihen sisältyvät käytännönläheiset lähipäivät, vaikka niitä toki nyt on käytännössä toteutettu vain verkkoympäristössä,  suoritettavat etätehtävät sekä omalla työpaikalla tai omassa yrityksessä tapahtuva oppiminen.  Opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä, mikä tukee parhaalla tavalla omaa yritystoimintaa.

Valtion tukemia ja oppisopimuspaikkoja on rajoitetusti. Niitä erityisesti juuri yrittäjän kannattaa aina oppilaitoksesta kysyä, koska silloin tutkinnon suorittaminen on lähes ilmaista. Ja minkä hyödyn saatkaan omaan yritykseesi tällä 4 000 – 5 000 euron arvoisen tutkinnon kautta! Lähipäivät sisältävät opetuksen lisäksi yleensä runsaasti ryhmätöiden tekoa, workshopeja ja ovat lisäksi erinomaisia paikkoja verkostoitua ja luoda näin yhteistyömahdollisuuksia muiden opiskelijoiden kanssa. Lähipäivinä pelkästään muiden yrittäjätarinoita kuuntelemalla opit paljon, vaikka opiskelijat yleensä edustavat hyvinkin erilaisia toimialoja.

Kirja on myös saatavilla kirjakaupoista, mm. Suomalaisen kirjakaupan ja Adlibriksen verkkokaupoista.