Autamme yrityksiä menestymään mentoroinnin ja tapahtuma-, tiedottamis- ja verkostoitumiskonsultointien ja valmennuksien kautta. 

 

 

Tarinankertominen tavoitteelliseksi

Tunnistatko hyvän tarinan ja oletko koskaan miettinyt mistä se koostuu? Mikä on tehokkaan tarinan voima ja mistä se on lähtöisin? Tunnistatko itsesi hyvänä tarinankertojana vai oletko vasta miettimässä, miten voisit vahvistaa omaa osaamistasi tarinan kautta?

Oletko kenties huomioinut, missä tilanteessa tarina toimii parhaiten ja tehokkaimmin? Ja miksi tarina viestii tietyn asian ja vaikuttaa ihmisiin?

Onko työyhteisössäsi kerrottu tarinoita ja kannustatko muita koskaan kertomaan tarinoita, jos toimit esim. esimiesasemassa. Onhan tarinoilla ja niiden kertomisella tunnetusti ihmeellinen voima edesauttaa meneillään olevan projektin tai työtehtävän edistymistä. Onko omassa yrityksessäsi ylipäänsä tiedossa yrityksen tarinoista muodostunut pääoma ja onko yritysjohto miettinyt, miten sitä tehokkaimmin voisi hyödyntää yrityksen ja henkilökunnan parhaaksi? Toisinaan on hyvä olla itse aloitteellinen, jos toimit isossa yhteisössä. 

Tarinankerronnan hyödyntäminen onnistuu tuloksellisimmin, kun sitä tehdään tavoitteellisesti ja onnistumista voidaan edesauttaa muutamalla tärkeällä seikalla:

– Tarinoille asetetaan tavoitteet, ts. mitä niillä halutaan saavuttaa? Miten niillä halutaan vaikuttaa esim. henkilökuntaan, asiakkaisiin, yhteistyökumppaneiden ja mitä halutaan tapahtuvan? Päättäminen ja toimiminen onnistuvat, kun tarinoiden tavoitteet opitaan ja ymmärretään

 – Miten kohderyhmään halutaan vaikuttaa ja kenties vakuuttaa. Kaikki lähtee siitä, että vakuutat kohderyhmäsi oikein, tunnet heidän, tiedät mikä toimii, mihin he voivat samaistua. Kun halutaan heidän tuottavan tarinoita, on tämän pohjalta helppo lähteä liikkeelle ja löytää oikeat keinot ja menetelmät. 

– Onnistumisen kannalta on myös äärettömän tärkeätä osata rakentaa ja tuottaa toimiva tarina tavoitteet huomioiden. Jotta tarinankerronta on mutkatonta ja tehokasta, on toisinaan hyvä hyödyntää alan ammattilaisia sisällön tuottamisessa. 

Ota rohkeasti tarinankertojan rooli itsellesi, tee siitä suunnitelma ja huomaat sen ihmeellisen voiman oman työsi ja työyhteisösi parhaaksi, olet sitten yksinyrittäjä tai osana isompaa työyhteisöä!

Kirja on myös saatavilla kirjakaupoista, mm. Suomalaisen kirjakaupan ja Adlibriksen verkkokaupoista.