Autamme yrityksiä menestymään mentoroinnin ja tapahtuma-, tiedottamis- ja verkostoitumiskonsultointien ja valmennuksien kautta. 

 

 

Miten menestyä verkostoitumalla?

Miten teen tulevasta syksystäni itselleni menestyksen? Kohdistaisinko kenties huomioni entistä useammin yritykseni tärkeimpiin asioihin, tarvitsemme siihen positiivista mieltä, rohkeutta, sitkeyttä ja vahvaa itseluottamusta! Valikoi yritystoimintaasi parhaiten tukevia verkostoitumismahdollisuuksia, joita syksy perinteisesti tarjoaa runsaasti! Ennakoi tulevaa tarjontaa ja poimi niistä vain ne, jotka optimaalisimmin tukevat omaa yritystoimintaasi ja sen pyörittämistä ja ennen kaikkea täyttävät kalenteriasi sopivasti.

Miten valmistaudut verkostoitumistilaisuuteen?

Mieti etukäteen verkostosi rakentamiseen liittyen, mitä olet etsimässä, etsitkö ensisijaisesti yhteistyökumppaneita, asiakkaita, tukiverkostoa vai ystäviä? Mikä on sinulle tärkeintä verkostoissa?

Miten esittelet itsesi ja yritystoimintasi, kun sinulta kysytään, mitä sinä teet ja minkälainen yritys sinulla on? Valmistele etukäteen hyvä hissipuhe, joka sinun on luonteva esittää, ettei se kuulostaisi mainokselta. Todennäköistä on sekin, että sinulle avautuu mahdollisuus esittäytyä ison joukon edessä, siksi on hyvä valmistella, mitä ensisijaisesti haluat yritystoiminnastasi kertoa, lyhyesti ja napakasti.
Varmista, että sinulla on mukaasi riittävästi käyntikortteja ja että niistä selkeästi käy ilmi, kuka olet, mitä teet ja miten sinut parhaiten tavoittaa!

Miten onnistua verkostoitumistilaisuudessa?

Mieti, miten haluat itsestäsi & yritystoiminnastasi viestiä muita läsnäolijoita järjestäjien kenties esittämiä toiveita vaalien! Hyödynnä tapahtuman tarjoamat monet mahdollisuudet saapumalla paikalle ajoissa. Mikäli tapahtuma tarjoaa esityksiä, saavu paikalle ennen niiden alkamista ja hyödynnä niiden anti.

Ole aloitteellinen ja avoin kaikille uusille kontakteille osoittamalla innostuksesi – mielellään seisominen ryhmässä siten, että joukkoonne on helppo muidenkin liittyä. Osoita aidosti kiinnostuksesi uuden kontaktin kertomiseen metelistä ja suuresta ihmismäärästä huolimatta. Epäily ja varuillaan olo verkostoitumistilaisuudessa on turhaa, kyseessä on ensimmäisen kontaktin luominen – suoranaiset myyntipuheet eivät kuulu verkostoitumiseen, ne jätetään auliisti mahdolliseen seuraavaan tapaamiskertaan. Tärkeintä on kiinnostuksen herättäminen ja luottamuksen luominen uuteen kontaktiin.

Arvosta vastapuolta aidosti ja keskity löytämään ensisijaisesti hyviä puolia, oli keskustelunaihe mikä hyvänsä.
Verkostoituminen on tutustumista, ajatuksien ja ideoiden jakamista, ei tyrkyttämistä.
Etsi ensisijaisesti kontakteja, joiden kanssa keskustelu on luontevaa, ja nautit keskustelusta unohtamatta toivottaa keskusteluun mukaan uusia ihmisiä. Kaikki uudet kontaktit ovat verkostoitumisessa arvokkaita, vaikka toimiala sinällään ei sinua kiinnostaisikaan.

Tärkeintä verkostoitumistilaisuuden jälkeen:

Varaa aikaa tapahtuman tärkeimpään osioon, jälkimarkkinointiin! Merkitse tämä kalenteriisi tapahtuman jälkeiseen työviikkoon. Kartoita saamistasi käyntikorteista mahdollisimman pian tilaisuuden jälkeen ne, joihin kenties haluat tutustua paremmin; ehkä kirjoitat muistiin, mistä erityisesti keskustelitte tavatessanne

Lähetä sähköpostia vain niille, joita haluat tavata jatkossakin! Kutsu heidät LinkedIN -verkostoosi ja linkity heihin mahdollisesti muuallakin sosiaalisessa mediassa. Näin osoitat aidon kiinnostuksesi uuteen kontaktiin.

Parhaimmillaan juuri näin löydät uutta verkostoa yritystoimintasi tueksi, mahdollisesti uusia yhteistyökumppanuuksia ja jopa hyviä ystävyyssuhteita esim. samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin yrittäjiin.

Syksy on täynnä mahdollisuuksia, hyödynnä ne tehokkaasti oman yritystoimintasi parhaaksi!

Unohtamatta näitä trooppisina kesäpäivinä yrittäjäkollegan FB:ssä jakamia upeita mietteitä:

Every night before you fall asleep, replay in your mind the good moments of the day, and give heartfelt thanks for each one of them. Think about the next day also, and intend that it is going to be amazing, that it is going to be filled with love and joy, and that all good is coming to you. Intend that it is going to be the best day of your life. Then when you wake in the morning, BEFORE you get out of bed, declare your intentions again for the day and give deep thanks as though you have received them all.

Kirja on myös saatavilla kirjakaupoista, mm. Suomalaisen kirjakaupan ja Adlibriksen verkkokaupoista.