Autamme yrityksiä menestymään mentoroinnin ja tapahtuma-, tiedottamis- ja verkostoitumiskonsultointien ja valmennuksien kautta. 

 

 

Superverkostoituja Laura

Valkoisen talon entinen tapahtumajohtaja Laura Schwarz vieraili äskettäin Suomessa ja osoitti omalla esimerkillään, miten kanssaihmisten kuunteleminen ja auttaminen on verkostoitumista parhaimmillaan. Ei suinkaan oman edun tavoittelua ja laskelmointia, joksi se monesti mielletään. Hänen kaltaistaan superverkostoitujaa harvoin näkee ja kuulee, sen saatoin myös itse todeta, kun sattumalta näin hänet aamu-TV:n lähetyksessä. 

Potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja kontakteja voi löytää kaikkialta, jos vain osaa katsoa. Verkostoitumisessa on kyse siitä, mitä voi tehdä muiden ihmisten hyväksi. Parhaimmillaan hyvä verkostoituja voi tuntea tehtäväkseen tuoda yhteen sellaisia ihmisiä, joilla voisi olla annettavaa toisilleen, opettaa Laura Schwarz. Ystävällisyys on luonnollinen osa sosiaalista kanssakäymistä ja siksi meidän tulisikin oppia antamaan useammin kehuja toinen toisillemme luonnollisella tavalla. Parhaimmillaan kauniilla sanoilla saamme kanssaihmiset hyvälle tuulelle ja positiivisella ilmapiirillä luodaan paras mahdollinen lähtökohta kaikenlaiselle yhteistyölle, korostaa Laura.

Tapahtumista innostuminen on Laura Schwarzille luonnollinen keskustelunaihe, jota hän jaksaa hehkuttaa tunnista toiseen. Tapahtumissa on kyse aina ihmisistä, on yhteen kokoontumisen aiheena informaation välittäminen, menestyksen juhliminen tai vaikkapa ikuisen haasteen ratkaiseminen. Ihmiset ovat tapahtumissa osiensa summa, eikä sillä ole merkitystä,  mitä yhteisöä tai kenties kansallisuutta osallistujat edustavat. 

Oman työnsä verkostoitumisen superlähettiläänä hän näkee niin mielenkiintoisena ja inspiroivana, että se on imaissut hänet mukaansa kokonaan. Hän ei ajattele työtään suorituksena,  vaan elämpäntapana. Hetkessä eläminen on se taito, jota Laura Schwarz vaalii tarkkaan. Hän ei mieti, mitä tekee kymmenen vuoden kuluttua – hän nauttii tästä hetkestä,  mitä hän tekee nyt ja toivoo voivansa saada jatkaa sitä niin pitkään kuin se hyvältä tuntuu.

Ihailtava esikuva meille yrittäjille – kenties hyväkin avain tähdätä menestykseen? Laura Schwarzin kirjoittama verkostoitumista käsittelevä teos Eat, Drink and Succeed on juuri käännetty suomeksi ja tämä teos on vahvistanut hänen asemaansa tapahtumien ja viestinnän asiantuntijana. Kirjan viesti on yksinkertaisesti: yksityselämän ja työn välistä rajaa ei kannata virittää liian jyrkäksi. 

Kirja on myös saatavilla kirjakaupoista, mm. Suomalaisen kirjakaupan ja Adlibriksen verkkokaupoista.